Fitna
41
post-template-default,single,single-post,postid-41,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.1,woocommerce-no-js,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-527

Fitna

Fitna

Willem Velthoven heeft een project gestart “Sorry voor Fitna” die ervoor zorgt dat de distributie van de Geert Wilders film via internet bemoeilijkt wordt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de kracht van user generated content en juist gekozen zoektermen.

Op Youtube worden nu anti-Wilders filmpjes geplaatst waarin mensen hun excuses aan bieden voor de film die Geert Wilders gaat uitbrengen..” De filmpjes worden voorzien van de titel “Fitna by Geert Wilders”.

Wanneer tegenstanders nu op internet op zoek gaan naar Wilders’ langverwachte anti-islamfilm dan gebruiken ze dezelfde zoektermen en verdwalen ze in een woud van andere filmpjes.

Bovendien stuiten ze op honderden mensen die zich van Wilders’ opvattingen distantiëren, of zich er zelfs voor verontschuldigen. Hoezo een ludieke maar effectieve manier om mensen politiek te mobiliseren.

kijk ook eens op: YouTube